2013. március 10., vasárnap

A Farkas


A Farkas
írta: Dochnal Róbert (2013. 03. 06.-én)

Vörösmarty Mihály:

A FARKAS

Juhász lett a farkas, s egymás után
Faldosta föl szép nyája tagjait.
Szokása lévén bőrt, bélt, csontokat
Meghagyni, hitte, hogy még van juha,
S őrzötte őket. Ím de megéhezék,
Akkor tudá meg, hogy már nyája nincs,
S midőn a bűzhödt bélt is faldosá,
Gebedve dőlt el a csonthalmokon.

Uralkodók! mi lesz belőletek,
Ha nyúzni jőtök népetek nyakára?
A bőr, bél és csont nem tesz nemzetet,
S ezeknek őre hentes, nem király.

Pest, 1824

________________


Nagyjaink anno megírták a tutit, és ez a jelenben is aktuálisabb, mint valaha. A Költő rátapintott az elnyomók egyik jellemző tulajdonságukra, nem képesek felmérni a tetteik következményeit, mert valójában egyszerűen elmebetegek. Ezekre sajnos nem hat sem a jó szó, sem a józan ész, sem az érzelmek, egyszerűen nem képesek az ésszerű gondolkodásra és a túlélést támogató megoldásokra. Ezekre olyan kemény fegyelmet kell gyakorolni, mely erősebb, mint az elmebeteg késztetésük, csakis ezen az úton lehet őket kordában tartani.

Fegyelem: (főnév) Viselkedésbeli eltérések megakadályozása. A fennálló rend fenntartása meghatározott szabályok betartásával egy közös cél érdekében.

Összegezve, a politikusokat, a bankárokat és az egyéb "hatóságiakat", kik úgy gondolják, hogy hatalommal rendelkeznek, egyszerűen bele kel (őket) kényszeríteni a törvényes keretek közé. A törvények alkotják a szabadság játszóterének kerítéseit, ezek meg hol a kerítéssel babrálnak, hol áthelyezik. de van aki rajta csücsül és olyan is akad, ki úgy gondolja, hogy neki szabad a szomszédban kajtatni. Hát nem. Ezeket vissza kell terelni az udvarba, helyre kell állítani a megrongált kerítéselemeket, és akárcsak korbáccsal is meg kell értessük velük, hogy a kerítés tabu. Az udvarban lévő homokozóban való ténykedésre kaptak csak engedélyt és ha ezt nem értik, akkor egyszerűen jön a pofán-vágás.

A magyar nép az ország igazi hatalma, nem kikönyörögni kell a jogainkért, hanem érvényre juttatni szándékainkat. Nem könyörögni kell, hogy ezek a nyomik jobb belátásra térjenek, nem a ".... légyszi, légyszi legyetek jó kisfiuk és kegyelmezzetek minekünk, mert akkor nektek sem lesz jó....". Hát nem! Végre fel kell ismerni, hogy a bárányok többségüknél fogva képesek hatalmat és fegyelmet gyakorolni, de ehhez egy cél irányába kell fordulniuk és összehangoltan cselekedniük. A fegyelem ostorát csak egy bárány nem képes viselni, de egy tömeg, az már valami.

Itt a lehetőség, hogy összefogjunk és megmutassuk ez esztelen ordasoknak, hogy a bárányok nem is bárányok, hanem átvedlett dühös tigrisek gyülekezete, kik követelik a törvények betartását, meg a fehérgalléros bűnözök kezelését, és beígérik a pofán-verést ha nem kezdenek sebtében rendet rakni.

Ez a megmozdulás nem csak a devizahitelesek ügye. Igaz, hogy a devizahitelekkel érintettek száma több, mint 3,5 millió magyar fenőt lakos plusz a gyermekeik, mely kiteszi az országunk lakósságának több mint a felét, de vannak még az önkormányzatok, meg az egyházak adósságaik is, melyeket éppen a napokban vállalta át a Kormány….. Az végső energiákat is leszívó pénzügyi rendszer szabályosan megbénította a magyar gazdaság maradékát is, ha csak az építőipari teljesítményt vesszük figyelembe, mely alacsonyabb, mint az utolsó 100 évek bármelyike, beleértve a két világháborúk éveit is, vagy a már szinte nem is létező iparunkat, mezőgazdaságunkat, állattenyésztésünket, feldolgozó-iparunkat, stb. Már szinte nincs is Hazánkban olyan termelő tevékenység, mely ne árnyéka lenne egyszeri önmagának. Na ebben a környezetben kellene boldogulnia azoknak is, akiknek nincs devizahitele, de kérdem én: mennyi az esélye a túlélésre, miközben testvére, rokona, barátja, szomszédja, megrendelője vagy partnere egyszerűen képtelen bármiféle pénzzel hozzájárulni a gazdaság működtetéséhez, hiszen inge-gatyája a bankok felé áramlik.

Észre kell venni, hogy a pénzügyi rendszert üzemeltetőknek és ezeket megvédő hatóságoknak nem áll az érdekükben és képtelenek is másképp cselekedni, mint az elmúlt időszakokban tették. Továbbá arra is rá kell nézni, hogy létszámuk oly csekély, hogy nem teszik ki a lakosság 2%-át sem. Egy fantasztikus lehetőség előtt állunk, lesöpörhetjük őket a színről.


További jó munkát,
baráti üdvözlettel:
Dochnal Róbert.
építési specialista

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése